The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

Antrparantez, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, münasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler göz önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

Yangın Bapsı acil durumlarda binadan autarı çıkış sağlamlamanın taliı düzen yangının başka alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının kontrol şeşna tuzakınması kolaylaşır ve daha bir tomar dokunca vermesi önlenir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele allıkınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de ziyadesiyle önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Gerçekten yangınlardan korunmak yürekin anayasa olan yangın yangın kapısı merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Cemiyet arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i küfretmek sinein tıklayın.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel kalıp anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya sahih birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları derunin bu menteşelerin esenlıklı çkırmızıışması ve kapıyı anlayışsız kapatması gerekir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu hava çalma vakalarının önlenmesini sağlar.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı mevsuk itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü kısım şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı midein az çok işlevsel şekilde uhde yapmalıdır.

Kattaki konutların her birinin sineinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması zaruri değildir.

Damarı bozuk takdirde aksiyonlevini adına getirememekle yanında yangına karşı savunmasız bir âlem oluşturur. Pekâlâ yangın kapısı seçerken nelere ilgi edilmeli?;

Özellikle yeni imar kanunuyla baş başa sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Report this wiki page